30-10-11

Piepklein kaboutertje...

Maandag kwamen we in ons klasje toe en onze verbazing was groot, overal stonden er kleine mannetjes en grote paddestoelen. Onze vriendjes wisten dat het kabouters waren en dat ze hun huisjes, de paddestoelen, ook hadden meegenomen. De juf had zelf paddestoelen gemaakt waar wij mochten opzitten in ons kringetje!

De kabouters hadden zelf een leuk spelletje meegenomen met paddestoelen. De ene had twee stippen de andere had er maar 1 en zo tot drie. Onze vriendjes mochten eens op elke stip een kabouter zetten, dat ging al heel goed.

Foto's0389.jpg

Foto's0390.jpg

Foto's0391.jpg

Foto's0392.jpg

De volgende dag had de juf een prent mee van kabouters, de ene kabouter had een hele lange muts, de andere maar een hele korte. Maar één ding was hetzelfde, de mutsen waren allemaal wit.  Wij hebben ze allemaal een mooie gekleurde muts gegeven, we moesten wel opletten dat de muts niet te groot/klein was.

Foto's0395.jpg

Foto's0396.jpg

Foto's0398.jpg

Woensdag  maakten we  een mooi kabouterhuisje en keken naar liedjes van kabouter Plop op de computer.

Foto's0399.jpg

Foto's0400.jpg

Donderdag was het weer tijd voor een teloefening. De juf legde allemaal paddestoelen op de grond, met stippen van 1 tot 3. Als ze een naam van een kindje zei en het aantal stippen, dan moest hij/zij een paddestoel zoeken met evenveel stippen en erop gaan zitten.

Foto's0408.jpg

Foto's0409.jpg

Op het laatste dagje van de week zijn we op kaboutertocht geweest. In de klas lag een prent van een verdrietige kabouter, hij was al zijn vriendjes kwijt. Wij besloten om al zijn vriendjes te gaan zoeken.

Foto's0423.jpg

We liepen nog maar even op de speelplaats, toen we onder de appelboom  al snel een kabouter zagen. Voor we hem mochten meenemen moesten we voor hem iets doen. We moesten wel 10 appels zoeken, gelukkig vonden we die heel snel.

Foto's0424.jpg

Foto's0426.jpg

De volgende kabouter die we zagen gooit heel graag blaadjes in de lucht, wij wouden dat ook wel eens proberen. We legden allemaal blaadjes op een laken en hopla alle blaadjes in de lucht.

Foto's0429.jpg

Helemaal boven, bij de grote kindjes zagen we nog een kabouter, er lag een kapotte prent bij. Wij moesten die terug maken van de kabouter.

Foto's0431.jpg

Foto's0432.jpg

In de struiken zagen we plots nog een kabouter, die wou ons wel eens de plopdans zien doen. Die konden wij al heel goed, dus mochten we hem meteen meenemen. Hij vertelde ons dat er nog één kabouter was die zich verstopte in de tuin van juf Christine. Wij gingen meteen een kijkje nemen. Ja, daar was de laatste kabouter. Als laatse opdrachtje moesten we een bloembol planten, kuiltje graven, bloembol erin, aarde erop en met de gieter een beetje water. Ziezo nu hadden we alle kabouters gevonden, wat was de kabouter blij met al zijn vriendjes!

Foto's0436.jpg

Foto's0437.jpg

Foto's0438.jpg

 

Als afsluiter zou ik graag het liedje van kabouter Pinnemuts meegeven. Dit vonden ze echt heel leuk om te doen, ik nam ze elk om beurt is op mijn schoot en bewoog zo mee met het lied, prober dit gerust maar eens thuis,  succes verzekerd Knipogen. Voor iedereen een aangename herfstvakantie en tot snel!

blad_paddestoel.jpg

 

 

12:08 Gepost door Freya vanherberghen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.