03-12-11

Sinterklaas & Zwarte Piet

Deze week zijn we al druk in de weer geweest, want Sinterklaas kom bijna bij ons naar school! Onze vriendjes waren heel enthousiast als ze maandag een foto van Sint en Piet zagen. Zwarte piet had zelf een zak voor ons in de kring gelegd, iedereen mocht er om de beurt eens iets uitnemen. Sommige zagen direct dat het kledij van de Sint en Piet was. De juf benoemde de kledij maar eens, want Sinterklaas die heeft niet zomaar een hoed, die heeft een mijter! Op het einde mocht iedereen hem eens verkleden als Sint of Piet.

Foto's0566.jpg

Foto's0568.jpg

Foto's0569.jpg

Foto's0571.jpg

Foto's0572.jpg

Het volgende wat natuurlijk nog moest gebeuren was onze schoen plaatsen. We beschilderden een grote schoen met allemaal vrolijke kleuren, zo ziet Sint en Piet hem zeker staan. Nog een wortel erin voor Slechtweervandaag en een flesje limonade voor Piet.

Foto's0575.jpg

Foto's0576.jpg

Foto's0007.jpg

 

Sinterklaas die komt natuurlijk niet met de auto van Spanje, die komt met een grote stoomboot! Wij kregen van de Sint een mooie afbeelding van zijn stoomboot, maar die was helemaal wit, wij gaven hem vlug wat kleur :)

Foto's0577.jpg

Samen met de juf gingen we eens aan tafel zitten en keken naar allerlei prentjes die met Sint en Piet te maken hebben, zoals de staf van Sint, de pofmuts van Piet, een mandarijn, enz... De kindjes mochten de prentjes inkleuren en juf  schreef onder al de prentjes de naam.

Foto's0580.jpg

Foto's0581.jpg

 

Als Sinterklaas op bezoek komt in de klas, moet ons klasje mooi versierd zijn. We hebben allerlei dingen gemaakt. Samen hebben wij een lange slinger met kleurrijke vlagjes gemaakt, een gekke muts voor Zwarte Piet, onze eigen mijter en pofmuts en een Sinterklaaspoppetje. Wat hebben wij flink gewerkt!

Foto's0578.jpg

Foto's0582.jpg

Foto's0583.jpg

Wij kennen ook al een mooi liedje van Sinterklaas. Daarop hebben wij eens met de muzieinstrumenten gespeeld, dat vonden we super leuk! 

Foto's0012.jpg

Foto's0004.jpg

Zo dat was het voor deze week, volgende week dinsdag komt Sinterklaas op school. Iedereen is welkom!

Foto's0002.jpg

12:10 Gepost door Freya vanherberghen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |