12-02-12

Hygiëne

Onze vriendjes hebben het soms nog bv. moeilijk om hun neus te snuiten of zelf om te zeggen dat ze een snottebel hebben. Daarom werkte we deze week eens rond hygiene.

Maandag begonnen we met neuzen snuiten. Wanneer moeten wij een zakdoek nemen, hoe moeten wij die tegen onze neus zetten? Jules die wist het, en had zelf afbeeldingen mee van neuzen snuiten. Wij legden ze in de juiste volgorde en maakte eens een mooie zakdoek.

Foto's0244.jpg

Foto's0241.jpg

Foto's0245.jpg

Foto's0248.jpg

Foto's0255.jpg

 

Dinsdag ging het over, naar het toilet gaan. Jules die was helemaal alleen naar toilet geweest op school, hij had pipi en kaka gedaan. De juf vond dat wel heel flink van Jules, maar hij had zijn kakapoep ook zelf afgeveegd. Samen deden we Jules zijn broek naar beneden en ja hoor een dikke bruine streep in zijn onderbroekje. De kindjes zeiden zelf tegen Jules dat de juf je poep moet afvegen. Dat gaat Juleke niet meer vergeten! Wij maakten zelf een kaka met bruine verf en wc papier en legden hem mooi in het toilet.

Foto's0251.jpg

Foto's0254.jpg

Voor de rest van de dagen hebben we nog gewerkt rond naar bad gaan en tanden poetsen. We mochten alle popjes van de juffen eens wassen want die waren heel vuil. Dat was veel gespetter en gespat, maar super leuk!

Foto's0260.jpg

Foto's0267.jpg

Foto's0265.jpg

Foto's0269.jpg

Foto's0273.jpg

Ook onze eigen tandenborstels mochten we meenemen naar het klasje, we keken eens goed naar de foto's van Jules en probeerde ook eens om onze tanden te poetsen. Dat ging al heel goed, juist het spoelen was een beetje moeilijk ;) We deden ook nog een fijne knutselactiviteit namelijk schilderen met tandenborstels.

Foto's0277.jpg

Foto's0276.jpg

Foto's0280.jpg

Foto's0281.jpg

Foto's0282.jpg

 

Zo dat was het weer voor deze week, volgende week werken we rond het thema: Ik heb je lief! De mama's en papa's mogen altijd een foto meegeven van iemand die jou kindje lief heeft.

 

 

16:32 Gepost door Freya vanherberghen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.